Pin It

Η πεζοπορία στη φύση είναι μία από τις πιο όμορφες εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις με τον σκύλο σου. Η σωματική και πνευματική εκτόνωση από μία πεζοπορία, η επαφή με την φύση, είναι ευεργετική και για τους δυο. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γνωρίζουμε όχι μόνο κατά την διάρκεια μια πεζοπορίας αλλά και πριν ξεκινήσουμε. Η ασφάλεια, ανθρώπου και σκύλου, είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Ας υποθέσουμε πως έχει γίνει η επιλογή της πεζοπορίας / διαδρομής. Είναι μία "βατή", "εύκολη" διαδρομή για σκύλους και ανθρώπους. Ακόμα και σε μια φαινομενικά "εύκολη διαδρομή" υπάρχουν προϋποθέσεις και σημεία που πρέπει να προσέχουμε για να μην έχουμε απρόοπτα. Οι ομάδα του Dog Days Club έχει την γνώση και την εξειδίκευση να σας λύσει κάθε απορία και να σας στηρίξει καθ όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας, σε ότι χρειαστείτε.

Παρόλα αυτά ας προσπαθήσουμε παρακάτω να απαντήσουμε παρακάτω σε κάποιες συνηθισμένες ερωτήσεις και λύσουμε απορίες.

Μπορεί ο σκύλος μου να συμμετέχει σε μία πεζοπορία;

Ηλικία. Βασική προϋπόθεση είναι να έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό η μυοσκελετική ανάπτυξη του σκύλου. Ανάλογα τον σκύλο διαφέρει από 10 - 18 μηνών. 

Φυσική κατάσταση. Η πεζοπορία δεν είναι αγώνας ταχύτητας. Δεν γίνεται διαγωνισμός ποιος θα φτάσει πρώτος παρόλα αυτά υπάρχει ένας ρυθμός που πρέπει να ακολουθούν όλοι οι πεζοπόροι και οι σκύλοι τους. Μπορεί ο σκύλος σου να περπατάει για 30 - 45 λεπτά; Κατά τη διάρκεια της εκδρομή γίνονται στάσεις για ξεκούραση ανθρώπων και σκύλων.

Υγεία. Σκύλοι με αρθρίτιδα ή τραυματισμούς που δυσχεραίνουν την κίνηση τους είναι δύσκολο να συμμετάσχουν σε μία πεζοπορία. Επίσης σκύλοι με αναπνευστικά ή καρδιακά προβλήματα. 
ΠΡΟΣΟΧΗ. Θηλυκά σκυλιά που βρίσκονται σε οίστρο, δεν μπορούν να συμμετάσχουν .  

Συμπεριφορά. Είναι ο σκύλος σου φιλικός με ανθρώπους και σκύλους; Ένας σκύλος που παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά ή δεν νιώθει άνετα ανάμεσα σε ανθρώπους και άλλα σκυλιά, ΔΕΝ μπορεί να συμμετάσχει σε πεζοπορία.

Τα "πρέπει" και τα "δεν πρέπει" μιας πεζοπορίας με σκύλους

1) Για την ασφάλεια κυρίως του σκύλου, Καθ όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας θα πρέπει να βρίσκεται στο λουρί. Δεν επιτρέπονται λουριά που αυξομειώνεται το μήκος τους, τύπου "Flexi". Να σας δώσουμε ένα πολύ απλό παράδειγμα. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως ο σκύλος δεν θα φάει κάποιο μανιτάρι που θα βρει μακριά από τη δική σας επίβλεψη.

2) Μην αφήνεται τον σκύλο σας να πίνει νερό από λίμνες που έχουν σχηματιστεί στο έδαφος από την βροχή. Υπάρχουν βακτήρια και μικροοργανισμοί που μπορούν να αρρωστήσουν τον σκύλο σας. Φυσικά το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και στην συνηθισμένη βόλτα σας στην πόλη μιας και εγκυμονούν οι ίδιοι κίνδυνοι.

3) Εάν έχετε μαζί σας treats θα πρέπει να τα έχετε σε κάποιο τσαντάκι στην μέση σας. Ακόμα και τα πιο φιλικά σκυλιά μπορεί να οδηγηθούν σε καυγά για τροφή που μπορεί να σας πέσει στο έδαφος.

4) Εάν παρατηρήσετε πως κάτι δεν πάει καλά με τον σκύλο σας, κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, ζητήστε από τον κτηνιατρικά υπεύθυνο της εκδρομής να τον εξετάσει.

5) Εάν κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας νιώσετε κάποια αδιαθεσία ή για κάποιο λόγο επιθυμείτε να σταματήσετε, πρέπει να ενημερώσετε κάποιο μέλος της ομάδας του Dog Days Club. 

6) Για λόγους ασφαλείας, δεν αλλάζουμε ποτέ μονοπάτι από αυτό που έχει υποδείξει ο οδηγός της πεζοπορίας και δεν απομακρυνόμαστε από την υπόλοιπη ομάδα. 

7) Κρατάμε από τον μπροστινό πεζοπόρο και τον σκύλο του μία ασφαλή απόσταση που θα διευκολύνει τις κινήσεις και των δύο.

8) Ταΐστε τον σκύλο σας - τουλάχιστον - μία ώρα πριν ή μία ώρα μετά την πεζοπορία

9) Δεν πετάμε σκουπίδια στο μονοπάτι. 

Εξοπλισμός / Απαραίτητα

Για τον άνθρωπο

1) Αθλητικά ή ορειβατικά παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα.

2) Άνετα ρούχα που θα σας προστατεύουν τον χειμώνα από το κρύο και το καλοκαίρι από τον ήλιο.

3) Σακίδιο πλάτης με τα απαραίτητα. Μην κουβαλάτε περιττά πράγματα που θα βαραίνουν άσκοπα το σακίδιο σας.

4) Νερό και κάποιο σνακ για εσάς και τον σκύλο σας. 

5) Μία σακούλα για τυχόν απορρίμματα που θα προκύψουν.

Για τον σκύλο

1) Λουρί σταθερού μήκους. Επιστήθιο ή περιλαίμιο. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΙ ΠΝΙΧΤΕΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΟΛΑΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΣΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΩΜΑΤΙΚΗ Ή ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ

2) Σακούλες για τις ακαθαρσίες

3) Ένα μπολάκι για το νερό του

4) Λιχουδιές σε περίπτωση που θα θέλετε να κερδίσετε το ενδιαφέρον του σκύλου.

5) Σκυλιά που μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα στο κρύο μπορούν να φορούν κάποιο ρούχο προστασίας αρκεί να μην εμποδίζει το περπάτημα του

6) Βιβλιάριο υγείας του σκύλου (Ενημερωμένο)

Σε κάθε πεζοπορία και δραστηριότητα του Dog Days Club στην ομάδα μας υπάρχουν:

  • Δύο Επαγγελματίες Εκπαιδευτές σκύλων
  • Ένας Κτηνίατρος ή Βοηθός Κτηνιάτρου 
  • Δύο Επαγγελματίες Οδηγοί διαδρομής
  • Ένας Tour Manager για την γενική εποπτεία της εκδρομής  

Ελπίζουμε να σας δούμε σε μία από τις επόμενες εκδρομές μας!

 

Προσεχείς Εκδρομές...

No events found

Εκδρομές που πέρασαν...

  • 1

© 2018 www.dogdays.gr | Hosted by www.sigmaweb.gr